Translate
Lyssna

Use Google to translate this website

Man kan få testa sin brandvarnare tillsammans med räddningstjänsten.

Brandförebyggande hembesök

Under veckorna 48 och 49 kommer Värends Räddningstjänst att göra brandförebyggande hembesök i Växjö respektive Alvesta kommun.

Det är tredje året i rad som man tillsammans med Vidingehem, Växjöbostäder och Allbohus knackar på hos hyresgästerna för att berätta om förebyggande brandskydd, i syfte att minska bränderna i flerfamiljshus.
− Vi har goda erfarenheter av tidigare års hembesök, på det här sättet försäkrar vi oss om att viktig information verkligen når fram, säger Roger Petersson vid Värends Räddningstjänst.

Om du bor i ett av de aktuella områdena kommer du att få en informationslapp i din brevlåda inför besöket. På lappen finns kontaktuppgifter till Värends Räddningstänst, om du har några frågor eller särskilda önskemål.

Under december ökar antalet bränder med 40 procent jämfört med övriga månader på året.  En stor del av bostadsbränderna är orsakade av levande ljus och torrkokning. Hyresgästerna kommer därför bland annat få information om vilken sorts brandskydd man bör ha hemma, hur man ska agera vid en brand samt hur man bäst förebygger så att branden aldrig startar. Dessutom kan man få testa sin brandvarnare tillsammans med räddningstjänsten.

 

Senast uppdaterad

2019-11-21

Kontakt

Vidingehem AB
Löpanäsvägen 4
363 21 Rottne

Box 23
363 21 Rottne

0470-70 17 70

Telefontid: helgfria vardagar 8.00-14.00

Jour: 0470-247 73

Vidingehem AB – en del av Växjö kommun

Om vidingehem.se

Miljönyckeltal

Följ oss på