Gå till startsidan
Translate
Lyssna

Use Google to translate this website

Den femte upplagan av Vidingehem Triathlon gick av stapeln.

Folkligt och festligt

På Rottnedagen den 31 augusti gick den femte upplagan av Vidingehem Triathlon av stapeln. Och att tävlingen nu är rejält etablerad i triathlonkretsar råder det inget tvivel om – hela 250 deltagare kom till start.

Solen sken över den månghövdade publiken vid Bergets badplats då startskottet gick prick klockan 10.00 på lördagsförmiddagen. Två timmar, en minut och femtiosex sekunder senare stod det klart att Richard Carlsson från Båstad segrat i den olympiska klassen. Först över mållinjen på sprintdistansen blev Christer Hagberg från Växjö och i damklassen vann Elin Berggren från Vislanda.

Många hade kommit för att heja.

Tävlingen bjöd på fart och spänning.

På plats från Vidingehem fanns fastighetsarbetare Hikmete Krasniqi, marknadschef Anna Johansson samt vd Peråke Janén. Många stannade till för en pratstund och inte sällan handlade samtalen om Rosendal.
– Ja, det finns ett tydligt intresse för de 20 lägenheter som vi bygger där just nu. Området ligger centralt i Rottne med närhet till servicen, vilket många uppskattar, säger Anna Johansson.

Hikmete Krasniqi, Anna Johansson och Peråke Janén samtalade med besökare på löpande band.

Många ville veta mer om de nya 20 lägenheterna på Rosendalsområdet.

Ett par mil norrut pågick samtidigt Lammhultsdagen. Där fanns mängder med aktiviteter att välja bland och gatorna var fyllda av människor i alla åldrar. Bakom ett av borden stod fastighetschef Henrik Vernersson och områdesansvarige Mattias Johansson. Och precis som i Rottne handlade många samtal om nya lägenheter.
– Pilgatan 4, du vet jämte Lyckans höjd, där plåtslagaren hade sitt förr, säger Mattias Johansson när han förklarar för en man var de sex nya lägenheterna är planerade att byggas.

Både han och Henrik Vernersson är lite överraskade av det stora intresset.
– Det är nog ett 60-tal personer som har stannat till under förmiddagen. Jag tror att det är nyproduktionen som lockar, det verkar finnas ett sug efter nybyggda lägenheter i Lammhult, säger Henrik Vernersson.

Människor i alla åldrar stannade till för att prata och ställa frågor.

De planerade lägenheterna på Pilgatan väckte intresse.

Och så backar vi tillbaks en vecka, till lördagen den 24 – då gick nämligen Kung Inges dag av stapeln i Ingelstad. Även här var det riktigt mycket folk i rörelse och ett stort utbud av aktiviteter, bland annat tog sig många tid att titta igenom den fina fotoutställningen med bilder på byggnader och människor från ett numera svunnet Ingelstad.

På plats framför Näckrosen fanns Anna Johansson och fastighetsarbetare Jimmy Elmelo.
– Det har varit en jämn ström av besökare under dagen. Kul med så många positiva tankar och idéer – det märks att det finns ett stort engagemang för orten, säger Anna Johansson.

Mest frågor fick man om E-huset på Kvarngården.
– Planen är att bygga om till trygghetsboende och det verkar som att den formen – ett led mellan eget boende och särskilt boende – intresserar många, säger Jimmy Elmelo.

I Ingelstad fanns Anna Johansson och Jimmy Elmelo på plats utanför Näckrosen.

Under dagen blev det många trevliga och givande samtal med såväl hyresgäster som andra ortsbor.

Och så hoppar vi tillslut fram till lördagen den 7 september och förflyttar oss till Braåsfestivalen. Här hittar vi återigen Henrik Vernersson, den här gången i sällskap med kundserviceassisten Matilda Gustavsson, fastighetsarbetare Marwan Abdi samt hållbarhets- och kvalitetsansvariga Jesserina Flores.

− Det var fantastiskt väder, väldigt mycket folk och många som kom fram och vill prata och ställa frågor. Vi berättade bland annat om hur viktigt det är att man ställer sig i bostadskön i god tid, så att man har många poäng och stor valfrihet när man vill flytta till lägenhet, säger Matilda.

På Braåsfestivalen kunde man prata med Matilda Gustavsson och Henrik Vernersson.

Här hittade man också Marwan Abdi och Jesserina Flores.

Kontakt

Vidingehem AB
Löpanäsvägen 4
363 21 Rottne

Box 23
363 21 Rottne

0470-70 17 70

Telefontid: helgfria vardagar 8.00-14.00

Jour: 0470-247 73

Vidingehem AB – en del av Växjö kommun

Om vidingehem.se

Miljönyckeltal

Följ oss på