Gå till startsidan
Translate
Lyssna

Use Google to translate this website

Projektledaren Liselott Ericsson berättar om tankarna bakom Mötesplats Movägen.

Många projekt

Det är många projekt i luften just nu! I onsdags var vi och vår styrelse på rundresa för att inspektera pågående och färdigställda byggnationer runt om i kommunen. I bussen bubblade idéerna om hur Vidingehem ska fortsätta att bidra till den positiva utvecklingen på förvaltningsorterna.

Bland annat besöktes uppmärksammade Mötesplats Movägen i Braås, som invigdes den 4 maj. Projektledaren Liselott Ericsson berättade om tankarna bakom utformningen av ytorna och hur de på olika sätt inbjuder till samvaro, lek och spel.

I Ingelstad stannade bussen vid de sex nya lägenheterna på Furulidsvägen 14, där det var inflyttning den 1 juni.
På plats i Ingelstad diskuterades också planerna för framtida byggnation. Det är framför allt ytan i centrum som är aktuell, men även Ingelshov.
− Det är ett område som ligger fantastiskt vackert! Vi ska fundera noga på hur vi kan utveckla den ytan på ett sätt som gagnar samhället på bästa sätt, sa Vidingehems ordförande Anders Bengtsson (C).

På Sandsbro skola kunde resedeltagarna konstatera att återuppbyggnaden efter den stora branden 2018 är i full gång och ett par kilometer därifrån, på Östra Lugnet, börjar Vidingehems hittills största projekt att ta form – 72 nya lägenheter på Uranusvägen.

I Rottne besöktes Rosendalsområdet, där 20 nya lägenheter med adress Skansvägen är under uppförande.
− Ett spännande projekt! Även det här området ligger väldigt väl till, inte minst med tanke på närheten till servicen i centrum, konstaterade Anders Bengtsson.

Byggnationen av de 20 nya lägenheterna på Rosendalsområdet i Rottne inspekteras.

Kontakt

Vidingehem AB
Löpanäsvägen 4
363 21 Rottne

Box 23
363 21 Rottne

0470-70 17 70

Telefontid: helgfria vardagar 8.00-14.00

Jour: 0470-247 73

Vidingehem AB – en del av Växjö kommun

Om vidingehem.se

Miljönyckeltal

Följ oss på