Translate
Lyssna

Use Google to translate this website

Vidingehems Johnny Wärme och Marwan Abdi bjuder på kycklingkorv.

Mötesplats invigd

− Härmed förklarar jag Mötesplats Movägen invigd, sa Vidingehems ordförande Anders Bengtsson (C) och samtidigt tittade en värmande vårsol fram över alla som samlats för att officiellt ta den nya, inkluderande utemiljön i bruk.

Förmidagen började med iskalla vindar och snöblandat regn, men lagom till evenemangets början klarnade det upp och i takt med att värmen steg samlades allt fler för att delta i festligheterna.
− Vi är stolta över det här projektet. Och det är inte bara avsett för de boende på Movägen, eller för Vidingehems hyresgäster – alla Braåsbor är välkomna, sa Vidingehem vd Peråke Janén.

På den nya multiarenan kunde man delta i fotbollsturnering under överinseende av Braås GOIF och vid kvarterslokalen fanns Braås fritidsgård på plats och spelade musik, till glädje inte minst för de yngre invigningsdeltagarna.

Vidingehem bjöd på tipspromenad och populär kycklingkorv och Värends Räddningstjänst fanns på plats för att informera om verksamheten och förhoppningsvis rekrytera nya medarbetare.

2017 presenterade Vidingehem konceptet Mötesplats Movägen för Boverket som nappade de direkt. De gick in med 1 217 500 kronor och Vidingehem avsatte samma summa. På ytor som tidigare stod oanvända finns nu mötesplatser i olika former – bänkar, bord, möjlighet till odling och inte minst till lek och spel, bland annat på den nya fina multiarenan.
− Det här är ett projekt som möjliggör möten mellan människor oavsett bakgrund, ålder, kön och förutsättningar, sa Vidingehems vice ordförande Alf Skogsmalm (S).

Anders Bengtsson tackade Vidingehem för ett bra arbete, inte minst av projektledare Liselott Ericsson och arbetslag Braås med Ulrika Åström i spetsen, samt marknadschefen och evenemangsgeneralen Anna Johansson.

I arbetslag Braås ingår förresten Marwan Abdi, som själv bor på området.
− Det här har blivit riktigt bra, alla man pratar med är jättenöjda med resultatet och glada över satsningen, säger han.

Vidingehems Amanda Johansson i engagerat samtal med en av invigningsdeltagarna.

På den nya multiarenan kunde man delta i fotbollsturnering under överinseende av Braås GOIF.

Värends Räddningstjänst fanns på plats för att informera om verksamheten.

VD Peråke Janén, vice ordförande Alf Skogsmalm (S) och ordförande Anders Bengtsson (C) talade vid invigningen.

Vidingehems Jesserina Flores serverade kycklingkorv på löpande band.

Senast uppdaterad

2019-05-06

Kontakt

Vidingehem AB
Löpanäsvägen 4
363 21 Rottne

Box 23
363 21 Rottne

0470-70 17 70

Telefontid: helgfria vardagar 8.00-14.00

Jour: 0470-247 73

Vidingehem AB – en del av Växjö kommun

Om vidingehem.se

Miljönyckeltal

Följ oss på