Translate
Lyssna

Use Google to translate this website

Projektledare Anton Vestesson, till vänster, inspekterar bygget inför gjutningen av bottenplattan.

20 nya lägenheter

Sedan strax innan jul är Anton Vestesson projektledare på Vidingehem. Och han har gjort en riktig rivstart, bland annat ansvarar han för de 20 nya lägeneheter som nu byggs på Rosendal i Rottne.
– Fullt upp, men det är så jag vill ha det, säger han.

Närmast kommer Anton Vestesson från Region Kronoberg, där han var CAD- och ritningsansvarig och samtidigt arbetade med projektledning, bland annat vid renoveringen av Grimslövs folkhögskola. På Vidingehem har han gått rakt in i hetluften – ett flertal stora projekt trängs redan på skrivbordet.
– De nya lägenheterna på Rosendal blir riktigt fina och området ligger lugnt och fantastiskt bra till, mitt i samhället och nära servicen. Adressen blir Skansvägen, med infart från den vägen.

De två huskropparna placeras med vid vinkel i förhållande till varandra, som ett mycket brett V.
– Det ger liv åt byggnaden. I kilen som binder ihop husen placeras hissen samt bland annat rullstols- och barnvagnsförråd. Förråd och miljöhus får sedumtak, vilket medför såväl ekonomiska som ekologiska fördelar.

Det blir minst en parkeringsplats per lägenhet. Befintliga träd mot de intilliggande villorna bevaras och området får lekplats och tillgång till utomhusgymmet på Rosendalsvägen.
– Och precis intill ligger idrottsplatsen och padelbanan.

Men Rosendalsområdet är som sagt inte den enda ritningen på Anton Vestessons skrivbord – här återfinns också Vidingehems största projekt någonsin.
– Det handlar om 72 nya lägenheter i kvarteret Galaxen på Östra Lugnet. Projektet har dragit ut på tiden på grund av ett antal överklaganden, men det ska bli riktigt spännande när vi kommer igång.

Samtidigt förbereder han för nya lokaler åt Folktandvården i Rottne.
– De ska flytta så att vårdcentralen kan utökas. Den här typen av projekt är viktiga för utvecklingen på orterna och visar på vår roll som drivande landsbygdsaktör.

Fasad mot nordost, entrésida

Fasad mot nordost, entrésida.

Fasad mot sydost.

Fasad mot sydost.

Kontakt

Vidingehem AB
Löpanäsvägen 4
363 21 Rottne

Box 23
363 21 Rottne

0470-70 17 70

Telefontid: helgfria vardagar 8.00-14.00

Jour: 0470-247 73

Vidingehem AB – en del av Växjö kommun

Om vidingehem.se

Miljönyckeltal

Följ oss på