VD har ordet
Efter fyra månader som vd för Vidingehem kan jag konstatera att det sannerligen inte råder någon brist på spännande projekt inom företaget. Och i grund och botten handlar de alla om att utveckla förutsättningarna för de drygt 23 000 som bor utanför Växjö stad, här i vår kommun.
Publicerad: 2017-12-11
Den omfattande om- och tillbyggnaden av skolor och förskolor som redan pågår kommer att intensifieras och på sikt bidra till att ytterligare stärka såväl den grundläggande samhällsservicen som orternas attraktionskraft.

Som ett av ganska få bolag i landet fortsätter vi att producera hyresrätter i mindre samhällen. Näst på tur står 20 lägenheter i Rottne. Deras konstruktion ligger självklart i linje med Växjö kommuns klimatsmarta ambition att bygga i trä.

På tal om det, läs gärna texten som finns här, om vår projektledare Henrik Vernerssons resa till Kina; där är de nyfikna på hur vi gör här i kommunen! Inte utan att man känner stolthet över att Vidingehem fick möjlighet att både sprida och inhämta kunskap i sådant sammanhang!

En annan sak att glädjas över är att Boverket delar vår vision av hur man skapar kreativa miljöer och därför beviljar oss 1 217 500 för att utveckla Mötesplats Movägen i Braås. Här kan du läsa mer.

Och så ett exempel på hur det kan vara att bo med naturen alldeles inpå knuten: I Dädesjö – där jag för övrigt själv har mina rötter – fick hyresgästerna på Marknadsvägen en kulen oktoberdag uppleva ett värmande skådespel från förr. Här finns text och bilder.

Till sist: En riktig god jul och ett gott nytt år från oss på Vidingehem! Vi ses 2018!


HTML tutorial  
VD Peråke Janén.
VD Peråke Janén.