Kollegor på besök
Vidingehems energiarbete uppmärksammas på nationell nivå. Senast var det Vadstena Fastighet AB som kom på studiebesök.
Publicerad: 2016-06-20
Under förmiddagen bjöd vår teknikgrupp kollegorna från Vadstena på en övergripande genomgång av arbetet. Efter lunch bar det av till Gemla och de tolv lägenheterna på Kvarnvägen som står inflyttningsklara i oktober.
– Där har vi en lite annorlunda energilösning. Boverkets krav 55 kWh/m². I Växjö kommuns energiplan anges 30 kWh/m², men genom en kombination av värmepump och solfångare räknar vi med att klara en energiåtgång på 28 kWh/m², säger drifttekniker Henrik Vernersson.

Leif Samuelsson på VFAB är nöjd med studiebesöket:
– Vi som var med kunde konstatera att Vidingehem är mycket framgångsrika och proaktiva i sitt arbete med energieffektivisering och modernisering av sina teknikinstallationer. Personalen är i allra högsta grad engagerad och involverade i fastighetsdriften. Det var också trevligt att besöka Gemla och se att all nyproduktion i landet inte sker i större städer.

Leif Samuelsson passar också på att lyfta fram Vidingehems unika bygghandbok – ett dokument där vi sammanställt vår och andras branscherfarenhet och som används som ett viktigt styrmedel för att säkerställa resurssmarta byggnationer.
– Bygghandboken är ju en lysande idé, mycket imponerande!


HTML tutorial  
Kollegorna från Vadstena fastighets AB besökte vårt bygge av tolv nya lägenheter i Gemla.
Kollegorna från Vadstena fastighets AB besökte vårt bygge av tolv nya lägenheter i Gemla.
Fokus för studiebesöket var att studera våra energilösningar.
Fokus för studiebesöket var att studera våra energilösningar.