Stolta men inte nöjda
"Vi försöker alltid att se möjligheterna istället för svårigheterna", säger Ulrika Åström i arbetslag Braås i det senaste numret av vårt nyhetsbrev Hemmavid (som finns här). Otroligt roligt att läsa! Och jag vågar påstå att den inställningen även gäller för organisationen som helhet.
Publicerad: 2015-12-08
Ett av de fyra benen i vårt ambition- och strategidokument heter Engagerade medarbetare. För att känna engagemang måste man trivas på sin arbetsplats. Vi gör regelbundna mätningar av personalens nöjdhet och årets resultat ser riktigt bra ut!

Och det är viktigt, för engagerade medarbetare är en förutsättning för att vi ska kunna leverera god service till våra hyresgäster. Så hur lyckas vi då med det? Mycket bra, visar vår hyresgästenkät. I skrivande stund är andelen helnöjda 51,8 procent, vilket placerar oss i det svenska toppskiktet bland bostadsbolag. Och trenden är positiv, nöjdheten ökar över hela linjen.

Men för att lyckas fullt ut måste vi också omge oss med nöjda samarbetspartners och entreprenörer. Det känns som att vi är på rätt väg även där. Så här säger till exempel Erik Gärskog, arkitekt på Gullmanders som vi just nu samarbetar med i projektet Galaxen:
"På Vidingehem är det alltid positivt tänkande som gäller, och då är det så klart roligare att arbete tillsammans. Jag tycker att det finns ett stort kunnande inom alla områden, vilket är en tillgång, och man vet vad man beställer och bygger. Medvetenheten är stor."
Roligt att höra!

Så är vi då nöjda? Nej! Stolta, men inte nöjda. Vi arbetar naturligtvis vidare med olika sätt att utveckla företaget.

Med det sagt vill vi på Vidingehem önska alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Tack för 2015!

Stefan Blomkvist, vd


HTML tutorial  
”Vi arbetar naturligtvis vidare med olika sätt att utveckla företaget”, säger Vidingehems vd Stefan Blomkvist.
”Vi arbetar naturligtvis vidare med olika sätt att utveckla företaget”, säger Vidingehems vd Stefan Blomkvist.