Framtidens lägenheter

I samarbete med Möbelriket har Vidingehem skapat projektet Designers Apartment, där unga formgivare får tävla med var sitt visionärt idékoncept kring hur framtidens hyresrätt kan utformas.

Publicerad: 2011-01-18

Vid möbelriksdagen den 4 januari presenterades det nya projekt som Vidingehem genomför i samarbete med Möbelriket. Tre olika formgivare får i uppdrag att lämna in ett idékoncept för tre olika lägenhetstyper som ska visa på hur man kan förändra/förbättra lägenheten mot en vald målgrupp. Det blir fokus på målgrupperna seniorer, barnfamiljer och studenter.

– Vi arbetar hela tiden med att utveckla nya, spännande idéer kring våra bostäder och Möbelriket, med sitt kontaktnät, är en utmärkt samarbetspartner, säger marknadschef Paula Eskilsson.

Konceptet ska bygga på stationära lösningar, det vill säga fasta inredningar som ska tillhöra lägenheten vid en omflyttning.  Miljötänkandet och lösningar som gynnar ett hållbart boende ska genomsyra arbetet och tankarna ska specificeras. Formgivaren får möjlighet att exponera egna produkter.

De olika idékoncepten kommer presenteras av formgivarna på Designers Saturday i mars 2011.

HTML tutorial  
Sara Melvinson, Johanna Strand och Maria Ahlström är de tre kreativa formgivare som tar sig an uppdraget.
Sara Melvinson, Johanna Strand och Maria Ahlström är de tre kreativa formgivare som tar sig an uppdraget.