Trygghetsboende

Nu inför Växjö kommuns omsorgsförvaltning tillsammans med Vidingehem, Hyresbostäder och Växjöhem begreppet trygghetsboende.

Publicerad: 2010-02-08

Ett trygghetsboende är en lägenhet med hög tillgänglighet, utformad så att man kan bo kvar om man får en funktionsnedsättning som kräver hjälpmedel för förflyttning. I samma byggnad eller i anslutning finns möjlighet att äta gemensamma måltider och delta i kommunens träffpunktsverksamhet. I närheten finns även hemtjänstpersonal. Att rå sig själv och samtidigt ha tillgång till service och social gemenskap ger en bra grund för såväl trygghet som boendekvalitet.

Ett trygghetsboende kan sökas av den som fyllt 70. Det behövs inget beslut från kommunens biståndshandläggare, utan man vänder sig direkt till Boplats Växjö för att göra en intresseanmälan. Poängsystemet är det samma som för andra lägenheter.

Den som är i behov av stöd och hjälp i hemmet gör som vanligt en ansökan till kommunens myndighetsavdelningen.

Hela Ringsbergsgården kommer att göras om till trygghetsboende och dessutom finns ett antal väl lämpade lägenheter i Växjö, Nöbbele, Vederslöv, Gemla, Rottne och Öjaby som ligger i anslutning till omsorgsverksamhet och därmed kommer att omfattas av det nya begreppet.

HTML tutorial