Nya lägenheter

Växjö expanderar – allt fler söker sig till Europas grönaste stad. Vidingehem bidrar till att möta efterfrågan på bostäder samtidigt som vi med varsam hand utvecklar de mindre orterna runt om i kommunen.

Publicerad: 2009-08-11

I kvarteret Triton på attraktiva Östra Lugnet planeras 32 hyresrätter fördelade på två fyravåningshus, ritade av Ingelstadarkitekten Mikael Borgström.
– Vi är mycket nöjda med hans förslag. Dessutom kommer närheten till den nya skolan, rimliga hyresnivåer och det allmänt fina läget i anslutning till Evedal att göra Triton till ett riktigt slagkraftigt koncept, säger Vidingehems vd Håkan Källberg.
Om allt går som planerat kan entreprenören GBJ Bygg sätta spaden i marken i början av september, vilket gör att lägenheterna kan stå inflyttningsklara under hösten 2010.

Ingelshov i Ingelstad
Samtidigt pågår en ständig dialog med sockenråd och andra lokala företrädare på våra orter utanför staden.
– I Ingelstad har vi under längre tid fört samtal med Östra Torsås bygderåd kring lämplig plats för nya lägenheter. Det alternativ som utkristalliserat sig är den fina ytan jämte Ingelshov och i våras valde vi därför att gå vidare med detaljplanen för området.

Rosendal i Rottne
I Rottne har planerna kommit lite längre. Här är det Rosendalsområdet som står i fokus.
– 2007 färdigställde vi 16 lägenheter på Fabriksvägen, samtidigt som vi bevarade stora delar av den historiska järnvägsmiljön och utvecklade Rottnes centrum. Att nu gå vidare med intilliggande Rosendal känns därför som ett naturligt steg, säger Håkan Källberg.
På tomten finns idag en 4 000 kvadratmeter stor byggnad, ägd av Vidingehem.
– Den hoppas vi få tillstånd att riva, istället vill vi bygga 35 nya hyresrätter och vi har tagit fram tre olika arkitektförslag som kommer at bearbetas under hösten. Om allt går i lås kan vi påbörja byggnationen i början av oktober. 

HTML tutorial  
Vidingehem går vidare med detaljplanen för Ingelshovsområdet i Ingelstad.
Vidingehem går vidare med detaljplanen för Ingelshovsområdet i Ingelstad.
Att bebygga Rosendal vore ett naturligt steg i Rottnes centrumutveckling.
Att bebygga Rosendal vore ett naturligt steg i Rottnes centrumutveckling.