Fokus på miljörummen

Tack alla ni som håller ordning i miljörummen – ni utgör den absolut största andelen av våra hyresgäster! Nu tar vi ett krafttag tillsammans för att komma till rätta med de problem som ett fåtal orsakar.

Publicerad: 2009-06-18

Miljörummen är gemensamma för alla hyresgäster. Här har man möjlighet att sortera sitt avfall, till gagn för miljön och för kommande generationer. Detta sköts exemplariskt av den absoluta merparten av våra hyresgäster, men dessvärre är det så att ett litet fåtal missbrukar miljörummen, vilket förstör för alla andra.
– Man kan i princip hitta allt möjligt som inte hör hemma i kärlen, men det största problemet är när folk lämnar grovsopor. Ofta är det möbler som till exempel bord, stolar, sängar och hyllor. I regel sker det i samband med avflyttning, då man istället för att köra till någon av kommunens återvinningscentraler helt enkelt dumpar sina grovsopor i miljörummet, säger fastighetsarbetare Marcus Gustafsson.

Diskutera lösning
Detta är naturligtvis otrevligt för andra hyresgäster, samtidigt som det tar onödiga resurser för Vidingehems organisation.
– Grovsopor ska man alltid lämna på återvinningscentralen, men om man absolut inte har någon möjlighet att själv forsla dit dem är det bättre att man kontaktar vårt kontor, så får vi diskutera en lösning, säger vd Håkan Källberg.

Pröva nya idéer
Samtidigt är en rad åtgärder på gång.
– Först och främst vill vi be alla skötsamma hyresgäster att fortsätta föregå med gott exempel. Från Vidingehems sida kommer vi att utöka och förstärka informationen kring hanteringen av miljörummen. Dessutom kommer vi att välja ut ett par stycken för att pröva nya idéer. Grundtanken är att ju fräschare ett miljörum är, desto mindre benägna blir folk att missbruka det. Bland annat kommer vi att förbättra belysningen och måla om i trevliga färger. Vi kommer också att testa andra typer av trivselhöjande åtgärder, som till exempel olika sorters dekorationer.

HTML tutorial  
Så här kan det se ut när det är riktigt illa.
Så här kan det se ut när det är riktigt illa.
I ett par miljörum kommer vi att genomföra trivselhöjande åtgärder.
I ett par miljörum kommer vi att genomföra trivselhöjande åtgärder.