Snabba ryck

När trycket på förskoleplatserna i Rottne ökade krävdes en snabb åtgärd. Lösningen blev en tillfällig paviljong i korsningen mellan Skogsvägen och Skansvägen.

Publicerad: 2009-01-27

– Det smidiga samarbetet med Vidingehem har gjort att vi redan den 9 februari kan ta emot de barn som står i kö, säger Per Gustavsson på skol- och barnomsorgsförvaltningen.

Vidingehem fick uppdraget i mitten av december. En ledig och lämplig tomt fanns till hands, men först behövdes en del förarbete.
– Bygglovet krävde grannarnas medgivande eftersom detaljplanen hade vissa begränsningar, men det gick bra och sedan var det bara att åka, säger Vidingehems projektledare Bengt Karlsson.

På skol- och barnomsorgsförvaltningen är man nöjda med den snabba lösningen.
– Just nu är trycket hårt på grund av den generationsväxling som Rottne genomgår, vilket naturligtvis är positivt för orten. Men på sikt är det lite osäkert hur kön kommer att se ut och då är det utmärkt att starta med en tillfällig lösning innan vi eventuellt bygger något permanent. Dessutom håller dagens modulpaviljonger en mycket hög standard, vilket vi bland annat sett i Vederslöv där vi använt samma lösning under renoveringen av skolan, säger Per Gustavsson.

HTML tutorial  
Paviljongen monteras av moduler ...
Paviljongen monteras av moduler ...
... som kommer i färdiga delar ...
... som kommer i färdiga delar ...
... och sätts ihop till en ny förskoleavdelning med hög standard.
... och sätts ihop till en ny förskoleavdelning med hög standard.