Möt Stefan Blomkvist

– Jag kände tidigt att jag ville jobba med människor och när jag som 16-åring blev gymnastikledare fick jag dessutom upp ögonen för ledarskap – framför allt för glädjen i att skapa något tillsammans och se andra människor växa. Det säger Stefan Blomkvist, ny vd för Vidingehem.

Publicerad: 2012-04-17

Gemenskap, delaktighet, glädje, utveckling. Det är sådana ord Stefan Blomkvist använder när han beskriver sitt ledarskap.

– Det är bara att gå till sig själv. Jag brukar fråga mig: hur vill jag att min egen chef ska vara? Jag tror på att stå med båda fötterna på jorden och vara sig själv i så stor utsträckning som möjligt. Min roll är att coacha organisationen; att lyfta fram de egenskaper hos medarbetarna som gör att vi kompletterar varandra och utvecklas – hela tiden med kundens bästa för ögonen.

 

Sin yrkeskarriär inledde Stefan Blomkvist på Securitas, där han stannade i 12 år innan det blev dags att starta eget i säkerhetsbranschen. Som företagare kom han i kontakt med Växjö kommun, som fick upp ögonen inte bara för säkerhetsexperten utan också för ledaren Stefan Blomkvist. Snart rekryterades han till jobbet som fastighetschef på VöFAB.

– Efter två år blev vd-posten ledig och jag kände att mitt intresse för företaget blivit allt starkare. Jag sökte och fick tjänsten.

 

Det blev sex utvecklande år för såväl Stefan Blomkvist som för VöFAB. Men när NCC kom med en förfrågan var det dags att gå vidare.

– Jag ville lära mig mer om bygg- och entreprenadbranschen, så tiden hos NCC blev mycket intressant och givande.

 

Nu är det alltså Vidingehem som gäller. Efter tidigare vd:n Håkan Källbergs 23 år vid rodret är det dags för Stefan Blomkvist att ta ut riktningen mot framtiden.

– Genom åren har jag i olika sammanhang kommit i kontakt med Vidingehem och precis som andra betraktat företaget som ett föredöme. Självklart känns det inspirerande att få vara med och utveckla organisationen ytterligare. Vi kommer att bygga vidare på den öppna och kontinuerliga dialogen med hyresgästerna, liksom på samarbetet med andra representanter på de olika orterna. Vidingehemandan, som vi kallar den, är grunden för att alla som kommer i kontakt med företaget ska få ett riktigt bra bemötande.

HTML tutorial  
Stefan Blomkvist, ny vd för Vidingehem.
Stefan Blomkvist, ny vd för Vidingehem.

INFORMATION OCH MER LÄSNING

Läs mer om
tillgänglighet

 

Fakta om Vidingehem

Läs mer om
miljöarbetet

Läs mer om
livskvalitet

NYHETER FRÅN VIDINGEHEM

Siffrorna är från 2011-12-31

  • Vidingehem bildades 1958 som en stiftelse och omvandlades 1990 till ett aktiebolag. 1995 genomfördes en fusion med Lammhultsbostäder, Braåsbostäder och Bergundahus. 2002 blev även Värendshus en del av Vidingehem. 
  • Antal lägenheter: 2 067
  • Lägenhetsyta: 128 081 kvm
  • Antal lokaler: 389
  • Lokalyta: 101 917 kvm
  • Antal anställda: 50
  • Organisationsnummer: 556404-7677
  • Förvaltningsorter: Vidingehem har lägenheter och lokaler i fyra stadsdelar och på 18 orter runt om i Växjö kommun.